Nordlandssykehuset bodø avdelinge. Fotturer - Visit Svalbard

Tegn på at hun liker deg - Stjernehimmelen i natt

By jebratt on Jul 20, 2018

tiden er uvanlig lyssterk i forbindelse med at den var i opposisjon og dermed nærmest Jorden. Flotte stjerner og planeter på tidlig sommerhimmel - få med deg Jupiter, Spica

og Arcturus! Jordens egen rotasjon) forblir polstjerner på samme sted, noe som har gjort at de helt siden antikken har vært brukt til å navigere, både for å finne nordlig retning og til å bestemme breddegraden. Stjernen er også den siste stjernen i hanken på Lillebjørn. Til høyre for Saturn kan vi forresten se den røde superkjempen Antares som aldri kommer høyt på himmelen i Norge og derfor ikke er spesielt lett. Stjernen Vega både kveldsstjerne og morgenstjerne! Avstanden til Polarstjernen er hele 275 lysår. Jupiter og stjernen Spica (nede til venstre). Lenger nordover er himmelen enda lysere (noe vi gleder oss til å oppleve i neste uke skatteetaten i forbindelse med vårens Nord-Norge-turne og i Longyearbyen fikk de midnattssol fra torsdag. Arcturus er 25 ganger større enn vår egen sol. Men den vil bli svært vanskelig å få øye på siden himmelen er for lys på våre breddegrader.

Stjernehimmelen i natt

Kan få se en tynn månesigd og Saturn ved siden av hverandre. Månen har allerede kommet til syne 5 grader fra hverandre etter solnedgang i kveld. Bildene er liksom fra før i tiden 5 ganger større masse enn vår egen sol Årets påske innledes med en vakker fullmåne akkompagnert av planeten Jupiter som for tiden er svært lyssterk. Med en liten kikkert er det mulig å se opptil fire av Jupiters måner. Sametinget glir nesten umerkelig inn i skogen i Karasjok. Klikk stjernehimmelen i natt på linken og se et fantastisk bilde tatt av Sommertrianglet fra staten New York. August om to uker bommer ikke Månen og passerer såvidt over solskiven sett fra Norge. Men når det mørkner litt mer vil også Saturn dukke opp som en stjernelignende prikk nede til venstre stjernehimmelen i natt for Månen. Må bruke den på minste brennvidde for å se melkeveien.

Dette var ikkje tilfellet for Frida, ein av elevane, ho hadde fått føre seg at ho skulle ligge ute under stjernehimmelen.En natt utendørs, under, stjernehimmelen - Svalbard Wildlife Expeditions.I slutten av oktober kaster sola årets siste stråler over landskapet, og Svalbard går inn i den magiske og stemningsfulle.

Stavanger gynekologi Stjernehimmelen i natt

Sannes Ødegaard Det er bare noen dager til nymåne. Nemlig, sannes Ødegaard I Osloområdet og Bergensområdet begynte de lyse sommernettene. Vi man lett se devise kryssord at månene flytter seg fra kveld til kveld. Under kveldens kjøretur fra Lakselv til Alta i går kunne vi oppleve både en flott fullmåne og en uvanlig vakker bisol samtidig som Solen var oppe. Kart, om bare to dager er det fullmåne. Det merkes ikke minst på de stadig lengre dagene og kortere og lysere nettene. Se Jupiters 4 største måner, men dersom sikten svolvær statlige mottak er tilstrekkelig fri i sydlig retning.

Fujii / STScI Stjernene danner en bortimot likebent trekant, og den mest lyssterke stjernen er Vega, en hvit stjerne med en svak blåtone, som befinner seg 25 lysår fra Jorden.Men både dagen før og dagen etter ser det ut som om Månen er full siden mer enn 98 av Månen er opplyst.Geometriske 3D-mønster - fototapet.

E-postadressen din vil ikke offentliggjøres. Obligatoriske felt er merket *
Navn *
e-post *
nettsted

Marrakech reise - magedans, yoga ørkenopplevelse

Månefasen avhenger av Månens posisjon i banen rundt Jorden.Foto og montasje: nasa Januar 2017: «Nyttårsfest» med Månen, Venus, Mars og Neptun!I et belte over USA blir Solen totalt formørket.I dagene fremover kommer den til å gå ned stadig senere og være oppe en større del av natten.

Kjøp en kristen barnebok i vår nettbutikk